16 Ιουν 2016

Εκδήλωση για τη διαχρονικότητα των αρχαίων ελληνικών μύθων

Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές του σχολείου μας την Τετάρτη 1  Ιουνίου 2016 στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Eύβοιας, με θέμα: «Η διαχρονικότητα των αρχαίων ελληνικών μύθων - Το πέρασμα από το μύθο στο λόγο » .

Αρχικά έγινε σύντομη παρουσίαση τμήματος του προγράμματος Τeachers 4 Europe από μαθητές που το εκπόνησαν, στο οποίο έγιναν διαπολιτισμικές αναφορές και σε μύθους άλλων χωρών. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες των μαθητών από το μύθο: «Η αρπαγή της Ευρώπης»  και μετά ακολούθησαν τα μουσικοκινητικά θεατρικά δρώμενα: « Η αρπαγή της Περσεφόνης»,  « Αλφειός και  Αρέθουσα», «Εγκέλαδος», «Ο Διόνυσος και οι Τυρηννοί πειρατές», «Απόλλων και Δάφνη», «Νάρκισσος και Ηχώ», «Ορφέας και Ευρυδίκη», «Ο μύθος του Σπηλαίου του Πλάτωνα» που απογείωσαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν. 










Η ποικιλομορφία του προγράμματος, η συμμετοχή των μαθητών σε μουσικά σχήματα, η χορωδία, η επιλεγμένη μουσική, η εικονοπροβολή διάσημων έργων τέχνης διατήρησαν  αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών ως τη λήξη της εκδήλωσης.  

Την παρουσίαση έκανε η  Δ/ντρια του Σχολείου μας κ. Καρλατήρα  Διονυσία σχολιάζοντας παράλληλα: « Η κεντρική  ιδέα ήταν  να ασχοληθούμε  με κάποιους  μύθους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν φυσικά φαινόμενα , όπως  η εξήγηση που έδιναν οι πρόγονοί μας  στην  αναγέννηση της φύσης , η εξήγηση των υπόγειων ρευμάτων που φτάνουν  ως την Σικελία, η ερμηνεία των σεισμών.



Από την ερμηνεία των διάφορων φυσικών φαινομένων προχωρήσαμε σε θέματα που αφορούν την ανθρώπινη φύση και συμπεριφορά.

Σε μια προσπάθεια αναστοχασμού   προέκυψε  η ερμηνεία του μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης  και   αυτογνωσίας,  ο μύθος του Νάρκισσου .






Στη συνέχεια περάσαμε στην ερμηνεία του μύθου του σπηλαίου του Πλάτωνα και μέσα από το μουσικοθεατρικό δρώμενο προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να κατανοήσουν πιο αφηρημένες έννοιες, κατά τη διεργασία των οποίων αφυπνίζεται  η  ανθρώπινη συνείδηση.




Επιχειρήσαμε λοιπόν με την εκπόνηση αυτού του πολιτιστικού προγράμματος ένα πέρασμα από το μύθο στο λόγο».

Παράλληλα λειτούργησε στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου έκθεση με εργασίες μαθητών του σχολείου .

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης ήταν οι εκπαιδευτικοί:  ο Υπ/ντής του σχολείου  κ. Κωνσταντινίδης Ευρυβιάδης, η καθηγήτρια  της Θεατρικής Αγωγής κ. Οικονομοπούλου Μαίρη , η καθηγήτρια Μουσικής κ.  Αναστασίου Αλέκα,  η κ.  Κεμανέ Ιωάννα  καθηγήτρια των Εικαστικών, οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Μουσελίμη Αρετή και κ. Σταματάκου Παρασκευή, οι  καθηγήτριες Αγγλικών κ. Περδίκη Μαρία και κ. Σουλιώτη Δανάη, η κ. Μπούκλα Κυριακή καθηγήτρια Πληροφορικής, οι δάσκαλοι: κ. Βασιλείου Παρασκευή, κ. Γιακουμάκης Νικόλαος, κ. Κοτρώνης Κων/νος, κ. Μαμουλαίου Δήμητρα, κ. Νούσας Αθανάσιος, κ.  Παπαθανασόπουλος Βασίλειος, κ. Παπαμιχάλη Ελένη  και κ. Σέττα Ευμορφία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Τσάμαρης, ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Νομού Εύβοιας κ. Μητάκος Δημήτριος, η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσσας  Νομού Εύβοιας κ. Κεχρή Ρούλα, η Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Βέτα Κορωναίου, ο Πρόεδρος των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα κ. Κώστας  Μπαϊρακτάρης, , η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας  Εκπ/σης Ν. Εύβοιας  κ. Θάλεια Καλαμπαλίκη κ.ά.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βοήθησε οικονομικά για την υλοποίηση της  εκδήλωσης.



Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση βιντεοσκοπημένη σε 6 μέρη. 
Για να δείτε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης πατήστε εδώ
Για να δείτε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πατήστε εδώ
Για να δείτε το τρίτο μέρος της εκδήλωσης πατήστε εδώ
Για να δείτε το τέταρτο μέρος της εκδήλωσης πατήστε εδώ
Για να δείτε το πέμπτο μέρος της εκδήλωσης πατήστε εδώ
Για να δείτε το έκτο μέρος της εκδήλωσης πατήστε εδώ

































Επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

Οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου ξεναγήθηκαν και συμμετείχαν σε αγωνίσματα kids athletics.  







Kids athletics στο προαύλιο του σχολείου μας (Τμήματα Δ΄ Τάξης).
Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού με την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής επιλεγμένων από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ, μυήθηκαν στα αγωνίσματα του στίβου.















Αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου μας


Συμμετοχή σε:

Αγώνες Μπάσκετ  Δημοτικών  Σχολείων Νομού Ευβοίας
Γκάνης Χρήστος - Διονύσιος, Νταβαρίας Άγγελος, Στρουμπούλης Κωνσταντίνος,                   Γκάβαλης Δημήτριος, Δαραμάρας Δημήτριος.




Αγώνες Στίβου Δημοτικών  Σχολείων Νομού Ευβοίας
Γκογκάνη  Είρήνη (άλμα εις ύψος), Κομνηνού Έλένη (600μ),   Πολυκαρπίδη Αναστασία (50μ), Εμμανουήλ Πελαγία (άλμα εις μήκος), Καλαμιώτη Αγγελική (Μπαλάκι).
Οικονόμου Κωνσταντίνος (50μ), Κοίλιαρης Δημήτρης (600μ), Καρλατήρας Φίλιππος-Ευάγγελος (Άλμα εις μήκος), Ραβανός Ιωάννης (Μπαλάκι).
Οι μαθητές και οι μαθήτριες προκρίθηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων και ο μαθητής Καρλατήρας Φίλιππος-Ευάγγελος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο άλμα εις μήκος.




Τουρνουά Ποδοσφαίρου όμορων Σχολείων

Ομάδα αγοριών:
Τσαλούμας Νικόλαος, Ραβανός Ιωάννης, Οικονόμου Κωνσταντίνος, Κοίλιαρης Δημήτρης, Κομνηνός Γρηγόρης, Παναγιώτου Χρήστος, Σπύρου Ανδρέας, Τσέτα Φραντσέσκο, Ζέρβας Άγγελος-Ραφαήλ, Κατσομπενάκης Γιώργος-Ειρηναίος, Κρινής Κωνσταντίνος, Δαραμάρας Δημήτριος, Τσάλλας Δημήτριος, Μπόκαρης Παναγιώτης.
Η ομάδα κατέκτησε την Τρίτη θέση και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.




Ομάδα κοριτσιών:
Καλαμιώτη Αγγελική, Μάλλιαρη Θεοδώρα, Κομνηνού Ελένη, Πολυκαρπίδη Αναστασία, Κομνηνού Βασιλική, Τσάκαλου Φαίδρα-Ιωάννα, Κριθαρέλη Ελένη, Κριθαρέλη Νικολέτα.
Η ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση και πήρε το αργυρό μετάλλιο.






.