24 Δεκ 2016

Χαρούμενες γιορτές


Φιλαναγνωσία από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών

                                         
                                         Ο μικρός κοκκινολαίμης

Μια ξεχωριστή ανοιχτή αφήγηση του παραμυθιού: ''Ο μικρός κοκκινολαίμης'', του Τζαν Φέρνλι από τις εκδόσεις Κέδρος, πραγματοποιήθηκε από τα μέλη φιλαναγνωσίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στο χώρο του σχολείου μας, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 . Προσκαλεσμένοι ήταν οι μαθητές των Α΄, Β΄τάξεων και του 26ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας. 
Το κείμενο, οι κούκλες και η μουσική βοήθησαν τους μαθητές μας να ταξιδέψουν με τα φτερά της φαντασίας τους, συμμετέχοντας στην ευφάνταστη αφήγηση του παραμυθιού.






                                          Ο Μικρός Κοκκινολαίμης χάρισε
                                          τα εφτά μικρά γιλεκάκια του
                                           σε φίλους του που τα είχαν ανάγκη
                                          Την παραμονή των Χριστουγέννων
                                           χωρίς γιλέκο τρέμει πάνω 
                                           σε μια χιονισμένη στέγη
                                           ώσπου έρχεται κάποιος να τον σώσει......




       Μετά την αφήγηση οι μαθητές μας χωρίστηκαν σε ομάδες και κατασκεύασαν πρωτότυπες κάρτες, εμπνευσμένες από το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων.




Πραγματικά το απόλαυσαν και στο τέλος έδωσαν και αυτοί στα φιλοξενούμενα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας,  που είχαν αναλάβει τη φιλαναγνωσία, από ένα δωράκι.



Ειρήνη Τσάκωνα, Κων/να Παναγιώτου, Μένη Καραβά, Καρλατήρα Διονυσία, Πάτρα Λουκά, Γκομπαλούδη Ελένη

Σας ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό το ξεχωριστό απόγευμα!!!
Η κυρία Χατζηκωνσταντίνου Πολυξένη, μέλος της ομάδας φιλαναγνωσίας μας ανταπέδωσε τη φιλοξενία με την ευχετήρια κάρτα... Σας ευχαριστούμε πολύ κυρία Ξένια!!!



23 Δεκ 2016

Γιορτή Πολυτεχνείου


                              17 Νοέμβρη 1973 -    17 Νοέμβρη 2016

                                                   

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η εορταστική εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση ξεκίνησε αρχικά με τη συζήτηση των μαθητών για το νόημα της επετείου.Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο δάσκαλος του τμήματος ΣΤ΄1 κ.Αντωνιάδης Αμανάτιος.




Στη συνέχεια οι μαθητές του  τμήματος ΣΤ΄1 διάβασαν το χρονικό των τριών ημερών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 Έγινε απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του ΣΤ΄2 και διαβάστηκε  η δήλωση του Γ.Σεφέρη.   Ακούστηκε  επίσης η διακήρυξη της Συντονιστικής Επιτροπής. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  έγινε προβολή των βίντεο : Η εξέγερση, Εισβολή στο Πολυτεχνείο  - Ματοκύλισμα, Προσκύνημα - Οι νεκροί του Πολυτεχνείου, Το σφαγείο
Οι θεατές επίσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, (οδηγό του τανκ και  δημοσιογράφο).







Ακούστηκαν τα τραγούδια: Τα παπαγαλάκια, Μη με ρωτάς, Ο δρόμος, Ένα το χελιδόνι
Υπεύθυνοι  για την εκδήλωση ήταν οι δάσκαλοι των τμημάτων  ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2: κ.Αντωνιάδης Αμανάτιος και κ.Σέττα Ευμορφία, η καθηγήτρια Πληροφορικής κ.Καρατζιά Μαρία και η καθηγήτρια Μουσικής κ. Σεβροπούλου Ευαγγελία.